Skip to content

"Pelkkä kirjanpitointegraatio" vauhdittikin kaikkea liiketoimintaa - Atom Airsoft ampaisi menestykseen WooVisorin avulla

Atom Airsoft on yli vuosikymmenen toiminut harrastajalähtöinen airsoft-kauppa, joka on kasvanut yhdeksi alansa johtajista Suomessa. Sen liiketoiminnassa yhdistyvät kivijalkamyymälän pyöritys asiakaskohtaamisineen sekä verkkokaupan kasvumahdollisuudet. Vuoden 2018 tienoilla yritys lähti selvittämään mahdollisuuksia kirjanpidon helpottamiseksi, ja eri vaihtoehdot tutkittuaan yrittäjä Sakari Vyyryläinen päätyi teetättämään Atom Airsoftille räätälöidyn ratkaisun. Tältä pohjalta syntyi myöhemmin kaikille Netvisor- ja WooCommerce-käyttäjille sopiva tuote, joka olikin enemmän kuin pelkkä integraatio - WooVisor. Vaikka kehitystyön aikana on ollut haasteitakin, viiden vuoden kehitystyön jälkeen WooVisorista on saatu erittäin toimiva arjen helpottaja myös muille verkkokauppiaille.

WooVisor automatisoi kirjanpidon ja varastohallinnan, mikä on ollut erittäin hyödyllistä Atom Airsoftille. Automatisoinnin lisäksi WooVisor yhtenäisti liiketoiminnan prosesseja ja monet hyvät Netvisorin ominaisuudet voitiin ottaa käyttöön. WooVisorin hyödyt olivatkin suuremmat kuin mitä yrittäjä oli kehitystyön alussa toivonut.

Kun lähdimme kehittämään WooVisoria, tavoitteet olivat kirjanpitotyön helpottamisessa. WooVisorin käyttöönoton jälkeen huomasimme kuitenkin, että Netvisorin ostotilausten, ostolaskureskontran ja varastonhallinnan saumattoman yhteen toimimisen arvo on ollut vähintään yhtä suuri kuin kirjanpidon automatisointi! Aikaisemmin maksoimme jo Netvisorin kuukausimaksussa näistä ominaisuuksista, joita emme kuitenkaan pystyneet hyödyntämään kunnolla. WooVisorin käyttöönoton jälkeen Netvisor on osoittautunut erittäin kustannustehokkaaksi taloushallinnon ja varastonhallinnan ratkaisuksi.

– Sakari Vyyryläinen, Atom Airsoftin yrittäjä

Atom Airsoftin liiketoiminta on rakennettu Netvisor-ohjelmiston päälle, joka on yhdistetty WooCommerce-verkkokauppaohjelmistoon ja kivijalkamyymälässä käytettävään eKassa-kassajärjestelmään. WooVisor huolehtii sujuvasta tiedonsiirrosta WooCommerce-verkkokaupan ja Netvisor-ohjelmiston välillä. WooVisor toimii saumattomasti yhteen myös e-Kassan kanssa, joka on suosittu WooCommerce- ja Netvisor-yhteensopiva kassajärjestelmä kivijalkamyymälään.

Uusien tuotteiden lisääminen ja täydennystilausten tekeminen on Atom Airsoftin henkilökunnalle helppoa Netvisorin ostotilaustyökalun avulla. Tavaroiden saavuttua varastolle ostotilaus on helppo klikata vastaanotetuksi, jonka jälkeen tuotteet siirtyvät vaivattomasti sekä verkkokauppaan että eKassa-kassajärjestelmään myytäväksi. Prosessi mahdollistaa täydennystilausten valmistelun ennakkoon, jolloin tavarat saadaan heti myyntiin niiden saavuttua varastoon. Varastonkierto nopeutuu ja liiketoiminnan kannattavuus kasvaa.

Aina kun asiakas tekee ostoksen eKassasta tai WooCommercesta, varastotieto ja kirjanpitotositteet päivittyvät automaattisesti Netvisoriin. Ulkomaan myynti onkin siksi lähtenyt käyntiin kivuttomasti – ainakin kirjanpidon näkökulmasta. Ostaapa asiakas sitten Ahvenanmaalta, Saksasta tai Norjasta, myynti kirjautuu aina oikealle myyntitilille.

Atom Airsoftin verkkokaupan pyörittämiseen on tullut WooVisorin avulla suuri muutos. WooVisorin myötä verkkokaupan myyntitilaukset, hyvitykset ja varastotapahtumat linkittyvät järjestelmällisesti kirjanpitoaineistoon. Tämä palvelee yrittäjää, jolla on muutakin tekemistä kuin stressata kirjanpidon oikeellisuudesta.

Aikanaan toimittaessani kirjanpitäjälle tietoja myynnistä ja hyvityksistä kuukauden päätteeksi jäi aina epävarmuus siitä, että ovatko nämä kaikki tiedot nyt oikein, sillä jokaisena kuukautena oli tehty erilaisia hyvityksiä ja tuotevaihtoja niin verkkokauppa-asiakkaille kuin myymäläasiakkaille. WooVisorin ja Netvisoriin integroidun eKassan käyttöönoton jälkeen virheelliset kirjaukset, varastotapahtumat ja hyvitykset on ollut helppo jäljittää. Ongelmatilanteisiin liittyvä stressi on lievittynyt, sillä WooVisorin avulla verkkokauppatilauksen tiedoista pääsee tarvittaessa suoraan käsiksi siihen liittyvään kirjanpitoaineistoon.

– Sakari Vyyryläinen

Kun varastokirjanpito, ostot, myynnit ja taloushallinto ovat kaikki samassa paikassa, kirjanpidon tiedot päivittyvät reaaliaikaisesti. Tästä on ollut Atom Airsoftille suuri apu liiketoiminnan kasvaessa, sillä ajantasaiset tiedot Netvisorissa mahdollistavat yrityksen taseen ja kannattavuuden seurannan reaaliaikaisesti. Ajantasaisen tilinpäätöksen väliajon voi ottaa koska tahansa ulos Netvisorista ja oikeiden tietojen pohjalta on ollut helppo tehdä päätöksiä esimerkiksi uusien rekrytointien tai rahoituspäätösten tekemiseksi.

Hakiessaan helpotusta kirjanpitoon Atom Airsoftin yrittäjä Sakari olisi tuskin uskonut, miten moniin asioihin yhteen pelaavat ohjelmistot vaikuttavat. Onneksi räätälöity ratkaisu tuli aikanaan tehtyä, sillä nyt WooVisor on kaikkien WooCommercea ja Netvisoria käyttävien verkkokauppiaiden ulottuvilla!

Atom Airsoft Oy:n yrittäjä Sakari Vyyryläinen on toinen Kargo Oy:n omistajista ja kehittäjistä.

Atom-Airsoft verkkokauppa: atom-airsoft.fi

Lue lisää WooVisorista: woovisor.fi

Varaa esittely: https://cal.com/kargo/woovisor-esittely